Welkom

Biologische babyvoeding

Biologisch babyvoeding

Moeders willen het beste voor hun kindje. Ze willen hun kindje natuurlijk de best mogelijk start geven. Hierbij is de juiste voeding natuurlijk ontzettend belangrijk. Wij volwassenen worden steeds bewuster van ons lichaam en het effect van goede voeding, en dus willen we dat onze kinderen ook goede voeding binnenkrijgen. Nu neemt de vraag naar biologische babyvoeding alsmaar toe in Nederland. Er is inmiddels dan ook een ruim aanbod aan biologische babyvoeding. Denk hierbij aan groente- en fruitpotjes, biologische flesvoeding en verantwoorde tussendoortjes. Maar wat is biologische babyvoeding en waarom is het zo populair?

Wat is biologische babyvoeding?

Biologische babyvoeding is babyvoeding waarvan de ingrediënten op een natuurlijke, diervriendelijke én milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Dit betekent dat er geen kunstmest of chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen aan te pas zijn gekomen. De koeien worden goed verzorgd, krijgen goed te eten en staan buiten in een ruime wei waar ze voldoende kunnen bewegen. Ze eten biologische voeding en vers gras. Bovendien bevat biologische babyvoeding geen kunstmatige kleur, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Strenge normen

Wanneer het gaat om biologische babyvoeding, gelden er strenge normen. Zo mag biologische babyvoeding absoluut geen pesticiden bevatten. Dit zijn stoffen om onkruiden, ziekten of plagen in de landbouw tegen te gaan. Aangezien deze stoffen worden ingezet om insecten, onkruid en muizen te bestrijden, zijn deze giftig. Om deze reden mag biologische babyvoeding dus geen pesticiden bevatten. Je kunt biologische babyvoeding herkennen aan een keurmerk. Alle biologische producten zijn verplicht het Europees keurmerk te hebben. Dit keurmerk laat zien dat het product aan de EU-regels voor biologische landbouw voldoet. Zo betekent dit keurmerk dat het product uit minimaal 95% echte biologische ingrediënten bestaat.

De voordelen van biologische babyvoeding

Chemische stoffen kunnen het evenwicht in het systeem van je kindje verstoren. Zo kunnen deze stoffen allergische reacties of irritaties in het darmstelsel veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het verstandig om biologische babyvoeding te geven. Deze voeding bevat namelijk geen chemische stoffen, conserveringsmiddelen of andere onnodige toevoegingen, terwijl reguliere babyvoeding helaas vaak onnodige ingrediënten als zout, suiker of andere kleur, geur- en smaakstoffen bevat. Biologische babyvoeding voorziet je baby van de bouwstoffen die het nodig heeft om op de juiste manier te kunnen ontwikkelen. Daarnaast is biologische babyvoeding ook nog eens beter voor dier en milieu. Zo worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en worden de dieren goed verzorgd. Ook bevatten biologische producten meer vitamines en zit er meer smaak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *