Welkom

Opzoek naar een portretfotograaf in Utrecht?

portret

Een portretfotograaf kan mooie foto’s maken van zowel één persoon als meerdere personen. Misschien denk je bij het woord portretfotografie aan binnenhuis, maar dat is zeker niet het geval. Er zijn veel redenen te bedenken waarom men een portretfotograaf in Utrecht nodig heeft. Bijvoorbeeld voor middelbare school portretten of een foto voor op je identificatiekaart. Deze portretten hebben meestal een eenvoudige achtergrond en hierbij gaat het voornamelijk om het gezicht. Echter dit is niet de enige vorm van portretfotografie. Ook voor bruiloft portretten, feestportretten en familieportretten is het mogelijk dat je een portretfotograaf in Utrecht nodig hebt.

Wat doet een portretfotograaf in Utrecht?

De basisdefinitie van portretfotografie is de fotografie van een persoon of groep personen. Meestal gaat het om één persoon en is de lens gericht op het portret van de persoon. Waarschijnlijk denk je bij portretfotografie aan een blanco achtergrond. Dit is ook zeker waar, echter kan portretfotografie ook in de natuur zijn. Portretfotografie heeft een achterliggend doel. Het doel is om de persoonlijkheid vast te leggen. Om deze persoonlijkheid vast te leggen kan de fotograaf gebruik maken van belichting, achtergronden en verschillende poses. Het doel klinkt simpel: een persoonlijkheid vastleggen. Echter, is dit zeker niet altijd makkelijk. Elk mens heeft een andere persoonlijkheid en daarom is het belangrijk voor de fotograaf om de aanpak te variëren bij elke portretsessie.

Soorten portretfotografie

Over het algemeen spreekt men over verschillende typen portretfotografie. Een bekend type is bijvoorbeeld de formele studio fotografie. De naam zegt het al: het portret is gemaakt in een studio. Dit type is aangeraden als je een blanco achtergrond wilt. Een andere vorm is natuur fotografie. Ook hier zit het al in de naam: de foto wordt gemaakt in de natuur. De foto kan dus overal gemaakt worden. Omdat het doel is om de persoonlijkheid vast te leggen, is het hierbij wel belangrijk dat het model bij de natuur past. Een portretfotograaf in Utrecht moet ervoor zorgen dat het model zich comfortabel voelt bij de locatie. Daarnaast moet je als fotograaf rekening houden met externe factoren, zoals het weer en de lichtinval. In de studio is dit makkelijker te reguleren. Samengestelde portretten is ook een vorm van portretfotografie. Hierbij maak je niet een foto van één persoon maar probeer je de persoonlijkheid van meerdere personen vast te leggen. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij bijvoorbeeld bruiloften.

Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje kun je schieten door het doel te voltooien, namelijk de persoonlijkheid vastleggen. Om dit doel te bereiken en daardoor het perfecte plaatje te schieten wordt er aangeraden om naar de volgende aspecten te kijken: expressie van het model, licht en schaduw, de connectie tussen het model en de fotograaf, beweging en de setting.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *